اگر مدیر هستید حتما حتما این کتاب رو بخونید چون قطعا به یک بار خوندن نه بلکه چند بار خوندنش می ارزه. منظور از مدیر تو این کتاب حتما مدیریت اداره و سازمان های دولتی نیست بلکه مقصود همه کسانی است که مسئولیتی چه کوچک و چه بزرگ به گردنشون هست پس تقریبا اکثرا مدیر هستیم.
کتاب نوشته آقای محمدرضا خوشاب است و جدیدترین کتاب منتشر شده نشر آرما اصفهان. کتاب موضوع را با نگاه تاثیرگذاری اطرفیان بر مدیران در تصمیم گیری ها از منظر امام علی (ع) و کتاب شریف نهج البلاغه بررسی می کند و از منابع غنی تر دیگری از جمله قرآن کریم هم مثال هایی بیان کرده است.
کتاب در ۷۲ صفحه و یک در آمد که به تعریف معنی مدیر و اطرافیان و ۳ فصل که به ترتیب ۱. اطرافیان مدیران در آیات و روایات ۲. تاثیر گذاری اطرافیان بر مدیران و ۳.حکومت اطرافیان بر مدیران تدوین شده است.
در معنای مدیدریت نویسنده این طور بیان می کند که مدیریت به معنای: (( هنر یا علم اداره ی یک مجموعه برای نیل به هدف های سازمانی است)) و اطرافیان مدیر (( کسانی هستند که بیشتر با او رابطه دارند. از طریق دوستی یا خویشاوندی)) و همچنین (( اطرافیان شامل افرادی هستند که حلقه ای را حول شخص مدیر تشکیل داده و به گونه ای محل رجوع و مصاحب و محرم اسرار وی محسوب می شوند.
در فصل اول اطرافیان مدیر را با مثال هایی از قرآن کریم که در آن خداوند اطرافیان مدیر را با واژه ملاء یاد می کند می پردازد و اشاره به اطرافیان فرعون از منظر قرآن و پادشاه مصر و تقاضای تعبییر خواب و بلقیس ملکه سباء و همچنین اطرافیان سلیمان نبی و اعتماد این اشخاص به اطرافیان خود در تصمیم گیری ها را مثال زده و در پایان فصل معنای اطرافیان مدیر را از منظر امام علی (ع) در نهج البلاغه بیان می کند.
در فصل دوم به نمونه های تاریخی تاثیرات شگرف اطرافیان در تصمیم گیری های مهم با مثال هایی چون اطرافیان فرعون و تحریک او ضد بنی اسرائیل و ماجرای فریب خوردن خلیفه دوم از نزدیکانش که او را علی رغم مقصر بودن از دادن دیه بری دانستند و در نهایت خلیفه به سخن امام علی(ع) که اورا مقصر در ماجرا دانست و به دادن دیه امر فرمود گوش کرد و همچنین در پایان فصل حتی به تاثیر پذیری امام علی (ع) در قضیه جانشینی والی مصر قیس بن سعد که علی رغم میل باطنی ایشان که نظرشان هاشم بن عتبه بود اما پس از همنشینی و مشورت با اطرافیان و در نهایت فشارهای عبدالله بن جعفر امام محمدبن ابی بکر را به جانشینی می گمارد که در نهایت او شکست می خورد.
اما در فصل سوم جدی ترین مساله در تاثیرپیری مدیران از اطرافیان پرداخته می شود و این قضیه تا جایی یش می رود که بعضی از اطرافیان به حکومت بر مدیر می رسند و خود در پشت پرده توسط مدیر حکومت می کنند و مثال جدی این قضیه شخص خلیفه سوم عثمان بود که مروان عملا بر وی حکومت داشت و تمام دستورات وی توسط عثمان انجام می شد و عملا مروان حکومت بر مسلمانان را پشت پرده بر عهده داشت و تا جایی یش رفت که خلعت انگشتری عثمان که مهم ترین ابزار حکومتی بود و در اصل امضای خلیفه محسوب می شد در دست مروان بود و اوامر را خود مروان صادر و با امضای عثمان می فرستاد و عثمان در نهایت با وجود تذکرات مکرر امام علی درباره مروان به وی توسط مردم به هلاکت رسید.
بخشی از کتاب:
در مجموع باید بگوییم فرد مدیر به شدت در مواجهه با هر دونوع این آسیب ها قرار دارد یعنی از یک طرف اطرافیان می توانند به سبب ضعف مدیریتی در او طمع کنند در نتیجه عنان وی را به دست گیرند. از طرف دیگر خود شخص مدیر به دلیل ملاحظه های خاص چنین عرصه ای را در اختیار جماعت اطراف خود قرار می دهد.
امام علی (ع): یش از اینکه کسانی را به عنوان برادر مورد اعتماد و مصاحب برگزینی آن ها را آزمایش کن و نهایت دقت را در شناخت آنها به کار بگیر و گرنه اضطرار تو را به همنشینی با اشرار خواهد کشاند.
نام کتاب : مدیریت بر مدیر (تاثیرگذاری اطرافیان بر مدیران از منظر امام علی (ع))
نویسنده : محمدرضا خوشاب
انتشارات: نشر آرما
نوبت چاپ: اول
قیمت : ۳۰۰۰ تومان
این کتاب را می توانید از شعب رسانه بیداری تهیه نمایید
شعبه 1: اهواز خیابان خوانساری بین نادری و کافی روبروی پاساژ نظامی جنب داروخانه مفید تلفن : 2922178-06112211725
شعبه 2: اهواز اتوبان آیت الله بهبهانی جنب حوزه علمیه امام خمینی (ره) تلفن: 06115530798